Verslagen

PZC bezoekt Lighthouse Weekend

Afgelopen weekend, met de nadruk op zaterdag 18 augustus, zijn de vuurtorens van Westkapelle weer geactiveerd tijdens het International Lighthouse and Lightship Weekend. Zowel op het hoge als het lage licht werd een station ingericht en werden verbindingen gemaakt. Ook was er een mobiel station bij het Polderhuis museum opgesteld, hier konden door de jeugd berichten naar de andere torens worden verstuurd en daar worden opgehaald of andersom.

Deze keer bezochten een redacteur en fotograaf van de PZC de activiteiten en er is dan ook een leuk artikel in de krant verschenen. Het artikel is hier in de PZC te bekijken. Er wordt ingegaan op het vuurtoren evenement maar ook DRCO komt aan de orde.

,,Hier het Polderhuis”, klinkt het aan de andere kant. (PZC 18-08-2018)

De balans

Dan PA1FZH heeft na afloop de balans opgemaakt. Zo maakte hij een overzicht van de gemaakte verbindingen:

 • Lage toren:
  • 20 verbindingen op de korte golf in morse. Voornamelijk West Europa.
  • 30 verbindingen op de “VHF band” in spraak. Landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland met een maximale afstand van 500 km. Ook maakten we 3 verbindingen naar Hongarije op een andere frequentie.
  • 3 boodschappen naar het Polderhuis.
 • Hoge toren:
  • 73 verbindingen op de korte golf, deels in morse en deels in spraak. Ook voornamelijk West Europa.
  • 13 boodschappen naar het Polderhuis (waarvan ongeveer de helft ook daadwerkelijk is opgehaald).

Al met al was het weer een geslaagd gebeuren, hopelijk krijgen we volgend jaar weer genoeg amateurs bij elkaar om beide torens te bemensen, liefst voor de volle twee dagen natuurlijk want de zondag is nu een probleem om op te vullen met operators. Alle medewerkers worden van harte bedankt voor hun inzet!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *