Regio 44

Vossenjacht op Zuid-Beveland

Sinds jaar en dag worden er tijdens de “goed weer maanden” al 80 meter vossenjachten georganiseerd. Meestal worden deze gehouden op Walcheren, ten westen van het kanaal door Walcheren. Ook dit jaar hebben we inmiddels alweer een aantal succesvolle jachten achter de rug met toenemende deelname.

Zo af en toe verlaten we Walcheren wel eens om op de Bevelanden te gaan vossenjagen. Nu een drietal vaste deelnemers daar tegenwoordig hun domicilie hebben gekozen wordt het tijd om de zender weer eens een keer wat oostelijker op te stellen. Dat gaat de komende jacht op woensdag 22 augustus a.s. dan ook gebeuren!

Peilkaart

Dan PA1FZH heeft nog een tip voor jagers (de reguliere deelnemers hebben deze reeds via de mail ontvangen) m.b.t. het afdrukken van een kaart van het jachtgebied om de peilingen op te kunnen uitzetten:

Omdat we hier geen standaard kaart voor hebben, kun je zelf een kaart printen vanuit: www.opentopo.nl

Kies linksboven je type kaart, zoek het blok wat je nodig heb en open hem in je fotoprogramma. Vandaar kun je het deel wat je nodig hebt printen.

Ik raad je aan om 400-48W en 400-48O te printen.

Dan zal zelf als vos fungeren, we zijn benieuwd welke stek hij deze keer heeft uitgekozen om de zender neer te zetten. Ook deze keer het verzoek aan de jagers om zich voor aanvang van de jacht (19:30 uur) bij Karin PD0KM in te melden op 145.225 MHz. Alle jagers veel succes gewenst in dit relatief onbekende jachtterrein!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *