Verslagen

Techno-avond in teken van antennes

De maandelijkse Techno Avond stond op 21 mei in het teken van reparatiewerkzaamheden aan antennes en masten. Eerder dit jaar kon u via de site, of natuurlijk met eigen ogen, vernemen dat onze trotse antennemast bij de clubshack de laatste winterstorm niet zonder gevolgen overleefd had. De mast stond sindsdien behoorlijk uit het lood.

Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ namen, geassisteerd door Serge PA9825, de gelegenheid van de Techno Avond te baat om de scheve antennemast een meter te laten zakken en het kromme gedeelte van de mast met een slijpschijf te verwijderen. De mast staat nu weer recht en met de antennerichting de goede kant op, m.a.w. Noord is nu ook weer echt Noord! We zullen zien of die ene meter hoogteverlies van grote invloed zal zijn op de verbindingen tijdens o.a. de Locatorcontesten.

Er gebeurde echter nog meer op antennegebied. Jeroen PE1MWB en Johan PE1RHC onderzochten namelijk de ZS6BKW dipoolantenne waarvan eerder al werd geconstateerd dat deze niet optimaal was. Uit het onderzoek bleek dat de isolatie van de 450 ohm voedingslijn, in de volksmond kippenladder genoemd, op diverse plaatsen te wensen over liet. Aangezien we uiteraard geen kippenladder op voorraad hebben zal deze in een later stadium vervangen worden. Hopelijk is hiermee dan het gehele antennepark weer bedrijfsvaardig.

Tijdens de operatie zijn door Karin PD0KM een aantal foto’s gemaakt die uiteraard in het Fotoboek zijn te bewonderen.

.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *