Verslagen

2008-editie Familievelddag “vochtig”

Donderdag 1 mei 2008, Hemelvaartsdag dus, vond de traditionele Familie Velddag plaats aan het Veerse Meer. Al heel wat jaren wordt het Veerse Meer op Hemelvaartsdag opgezocht, de laatste jaren aan de Oranjeplaat nabij het vliegveld Midden Zeeland. Helaas was het weer ons deze keer niet zo goed gezind, want we kunnen gerust spreken van een zeer vochtige editie. Door de aanhoudende regen werd veel vroeger als normaal de locatie verlaten.

Toch werden in de ochtend nog wel wat experimenten ondernomen. Zo had Wijnand PA3HFJ zijn in Rosmalen aangeschafte glasfiber mast bij om deze voor de eerste keer als – verticale – HF antenne in te zetten. De antenne-analyser van Jeroen PE1MWB deed weer goede diensten, niet alleen bij de vertical maar ook voor het bekijken van de antennes van Dan PA1FZH. Gezamenlijk kwamen zij tot de conclusie dat er wat aan de analyser moest mankeren, gezien de slechte SWR van het gehele antennepark…hi! Jeroen bouwde zelf de Delta-loop op. Verder oefende Johan PE1RHC met het opzetten van z ’n militaire mast. Door het slechte weer werden er uiteindelijk maar weinig verbindingen gemaakt.

Er kwamen nog meerdere amateurs langs op de Oranjeplaat, o.a. Rens PA1IJF, Michel PD4AVO, Matje PD8MAT en Leo PA0ULT. Ook werden XYL’s en QRP’s gespot. Hopelijk hebben we volgend jaar weer het stralende weer waar we eigenlijk wel een beetje aan gewend waren geraakt… Maar uiteraard hoeven we niet zo lang te wachten voor een dagje Oranjeplaat, want er komen nog zondagen genoeg!

Door Matje en Wijnand zijn een aantal foto’s gemaakt, neem dus snel een kijkje in het fotoboek.

.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *