Regio 44

Velddagweekend 2024: niets nieuws, of toch?

In het weekend van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni zullen we weer Camping Buitenhof te Lewedorp onveilig maken met onze radiosignalen, want dan wordt het Velddagweekend daar weer gehouden. Leden van VRZA ZWN en VERON WAL zullen zich daar als vanouds gezamenlijk vermaken met antennes, zendontvangers, analysers etc.

Het is een beproefd concept: er zijn wederom 3 plaatsen op de camping gereserveerd waar de inmiddels wel bekende kampeermiddelen worden opgezet, en waar dagelijks de diverse bezoekers welkom zijn om met veldradio bezig te zijn. En er is vast nog wel een plaatsje voor een kleine tent erbij voor de liefhebbers. Mocht je dat willen, laat het dan wel even weten. Voor grotere tenten e.d. moet je zelf iets zien te regelen met de campingbeheerder.

Nothing new?

Tot zover het bekende recept. Toch is er wel een wijziging te melden, want de VERON heeft onlangs bekend gemaakt dat de bekende VHF/UHF Velddagcontest niet langer georganiseerd wordt. Voorts wordt in plaats van de afzonderlijke CW en SSB weekeinden de VERON HF velddagen nu jaarlijks in één weekeinde in juni gehouden en in de nieuwe opzet wordt deze velddag een mixed mode contest.

Voor de VHF/UHF enthousiasten is dit dus minder goed nieuws (maar ja, daar waren er dus al niet zoveel meer van) maar voor de HF-liefhebbers opent dit weer nieuwe mogelijkheden. Lees hier de bijzonderheden.

De regeltjes en aandachtspunten…

Bij een activiteit als deze horen natuurlijk ook wat regeltjes, aandachtspunten, of hoe je het ook maar wilt noemen. De regelmatige velddagbezoeker kent ze natuurlijk uit het hoofd, maar voor wie de velddagen een “first” zijn sommen we ze nog maar een keertje op:

 • Kom je op bezoek, neem dan minstens een stoeltje en een mok mee.
 • Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
 • Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen.
 • De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals. Ook de 70cm repeater te Vlissingen zal meestal wel bij een van de deelnemers standby staan.
 • Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen.
 • Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig.
 • Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig.
 • Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren.

De VERON afdeling Walcheren en de VRZA afdeling Zuid-West Nederland betalen de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:

Wanneer     : vrijdagmiddag 31 mei - zondagmiddag 2 juni 
Waar        : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq. : 145.225 MHz en 70cm repeater Vlissingen 
Meer info  : mail Wijnand PA3HFJ.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *