Velddagweekend op gebruikelijke stek

Wat goed is hoef je niet te veranderen. Deze uitspraak geldt zeker voor het jaarlijkse Velddagweekend van de Veron- en VRZA-afdelingen in Regio 44 dat al vele jaren plaats vindt op de bekende camping te Lewedorp.

Navraag bij de regelmatige deelnemers leert namelijk dat de opzet nog steeds voldoet aan de verwachtingen. Daarom zal ook dit jaar het Velddagweekend weer op de gebruikelijke stek worden gehouden.

Toch verandert er wel íets, want we strijken namelijk neer op het nieuwe gedeelte van Camping Buitenhof. Dit heeft als mogelijk nadeel dat we door de lage begroeiing iets meer last van de wind kunnen hebben, maar het grote voordeel is dat we nu naast elkaar gelegen kampeerveldjes hebben, wel zo gezellig! En we hebben deze keer maar liefst 4 plekken gereserveerd, waar dan ook 4 tenttrailers met bijbehorende 4×4 worden geparkeerd van resp. Dan PA1FZH + XYL, Cor PE1PTQ + XYL, Menno PD1ML + XYL en QRP en Wijnand PA3HFJ met Karin PD0KM. Verder hopen we John G8YDC weer te mogen begroeten.

Problemen kennen we niet, slechts uitdagingen

En ook nu geldt weer, alles kan en niets moet. Heb jij een antenneproject wat letterlijk maar niet van de grond wil komen? Wil je een oude set eens onder het stof vandaan halen maar weet je niet meer hoe e.e.a. werkt? Heb je behoefte aan een technisch klankbord voor jouw radiogerelateerde probleem? Grijp dan je kans en kom naar de Velddaglocatie. Er zijn altijd amateurs aanwezig die jou willen en kunnen helpen. Heb je zéér bijzondere vragen of wensen? Neem dan van tevoren contact op met de organisatie zodat we wellicht wat kunnen regelen. En je kent het motto: problemen kennen we niet, slechts uitdagingen!

201706-Velddagweekend-084
Robert PA3GEO in CW-actie vanuit de Land Rover van Wijnand PA3HFJ

En niet iedereen begrijpt het maar er worden tijdens het Velddagweekend zelfs verbindingen gemaakt! Want ook deze keer valt het weekend niet geheel toevallig samen met de VHF/UHF Velddag Contest. Uit de wandelgangen werd al vernomen dat Wijnand PA3HFJ dan zijn nieuwe 2m/70cm combibeam naar ontwerp van DK7ZB wil uittesten op zijn onlangs aangeschafte 10 meter hoge Clarkmast die achter op de Land Rover Defender is gemonteerd. Nu maar hopen dat de condities willen meewerken aan deze feestvreugde…

Ik ga op pad en neem mee…

Iedereen die al eens eerder voor korte of langere tijd heeft deelgenomen aan de velddagen weet het natuurlijk al, maar toch vermelden we hier nog even wat zaken van “huishoudelijke” aard:

  • Iedereen zorgt voor eigen eten en drinken
  • Kom je op bezoek, neem dan een stoeltje en een mok mee
  • Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
  • Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen
  • De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals
  • Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen
  • Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig
  • Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig
  • Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren

De afdeling Walcheren betaalt ook dit jaar de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:

Wanneer     : vrijdagmiddag 1 juni - zondagmiddag 3 juni
Waar        : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq.: 145.225 MHz

Graag tot ziens tijdens de Velddagen!

201706-Velddagweekend-078
Gezellig samen zijn en onderling QSO zijn óók onderdeel van het Velddagweekend!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *