Afdelingsnieuws

Wap contest 2024

Op 8 juni 2024 wordt voor de 56e keer de WAP contest gehouden. WAP staat voor Werk Alle Provincies (Worked All Provinces). Elke verbinding telt en voor elke Nederlandse provincie krijg je een multiplier. Ook de VRZA-afdelingsstations leveren een multiplier op.

Dit jaar zal PI4ZWN ook weer mee doen aan de WAP-contest en wel vanuit de shack in Nieuwdorp waar wij, Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ, vanaf 16:00 uur lokale tijd de clubcall zullen laten horen. De contest duurt tot 22:00 uur.

2 transceivers

We werken met twee transceivers zoals we dat ook tijdens de Locatorcontest doen, dus in de categorie multi-operator. Karin op de 2 meter en Wijnand bedient de sets met de 70 cm, 4 meter en 6 meter. Normaal doen we dat op de dinsdagavond voor 3 uurtjes. Nu duurt het natuurlijk wat langer dus we zouden het erg leuk vinden als ook andere amateurs hier even langs komen om ook een poosje achter de set te kruipen en onze clubcall te laten horen.

Uiteraard levert thuis meedoen en je log inzenden naar de contestmanager ook punten voor onze afdeling op dus we horen en werken jullie graag.

Geef het even via de email door als je mee wilt doen bij PI4ZWN, dan maken we een rooster.

Het contest-reglement kun je op de landelijke VRZA website downloaden.

pa2km

Karin PA2KM was tot februari 2024 de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland, momenteel penningmeester a.i. en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *