Wings, War and Concrete

Op 18 en 19 oktober vond de eerste editie plaats van het evenement ‘Wings, War and Concrete’ in en om de lasloods aan de binnenhaven van Vlissingen.

Robert PA3GEO en René PA3CKP legden verbindingen op de korte golf met de FT-857 en een FD4 antenne. Verder was de heer Van der Laak uit Rilland, eveneens zendamateur aanwezig met SRS spullen w.o. de zender en ontvanger uit de AVRO Lancaster, een verzameling seinsleutels, een heuse nog werkende morse-trainer uit die tijd en een veldtelefoon.

Samenwerkingsverband

Het evenement is ontstaan uit een samenwerking met Stichting Festung Walcheren die haar bunker bij de lasloods openstelde. Deze ziet er prachtig uit. Binnen in de lasloods waren o.m. een Tiger Moth en een Auster verkenningsvliegtuig opgesteld en een zwever aan het pafond.

Verder was er vertier met trapvliegtuigjes voor de kinderen en waren er tal van stands en een mooie collectie foto’s met vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de luchtvaart ten tijde van de oorlog. We zien dat vrouwen niet alleen vliegen, maar ook de zend- en luisterstations bemanden in die tijd. Diverse re-enactment groepen waren gekleed in diverse uniformen. Legervoertuigen vormden een corridor tussen de loods en de bunker.

Een video-impressie van Wings, War and Concrete.

Verder waren er tal van lezingen en demonstraties van vliegtuigen, motoren, flightsimulators van de HCC, de F35 van de luchtmacht en er stond ook een F16 opgesteld. Het evenement werd mede dankzij de rondvlucht helicopter en de opendag van Amels bezocht door circa 1.200 betalende bezoekers.

Een aantal foto’s van dit evenement staan in het Fotoboek.

Overzicht van de Lasloods.

pa3ckp

René heeft in 2018 de radiohobby weer opgepakt en is meteen een actief lid van de afdeling gebleken. Hij doet mee aan de 80m vossenjachten en zet zich in voor de organisatie van diverse activiteiten.

Een gedachte over “Wings, War and Concrete

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *