Verslagen

Geslaagde PACC contest met PI4WAL

Zonnig weer, dat was een meevaller zaterdagochtend 12 februari. Om 11.00 uur kwamen Robert PA3GEO, René PA3CKP en Michel PD4AVO bijeen bij de radioclub om de voorbereidingen te treffen voor de jaarlijkse PACC Contest. Kon deze in 2021 vanwege COVID op deze plaats niet doorgaan, dit weekend kwamen radioamateurs weer bijeen om, samen met de VERON afdeling Walcheren, de nodige verbindingen te gaan maken op de korte golf.

Een nieuwe FD-4 en de bestaande ZS6BKW hingen al boven de clubshack, voor 15 meter is zaterdagochtend door René een halve golf 1:49 ballon (eindgevoed) antenne in de antennemast gehangen, dit door de welgemeende instructies van Robert.

René PA3CKP in de mast

Voorafgaande de PACC Contest kwam de voorzitter van de VERON Walcheren, Dan PA1FZH, langs om enkele nieuwe Vademecums én nieuwe QSL kaarten van PI4WAL af te geven. Daar waren de aanwezigen erg blij mee! Voordat hij later de fiets zou nemen ging daar een koffie mét Tompouce aan vooraf. 

Contest van start

Om 13.00 uur lokale tijd begon de contest. Zowel CW als SSB kwamen om beurten aan bod. De eerste uren waren wisselende operators die de verbindingen maakten en/of de verbindingen konden loggen. Menno PC4C nam ook plaats achter de set en de PC, Bram PD1ABK had de taak om de aanwezige VHF/UHF transceiver alvast voor te bereiden op de komst (zaterdag 19 februari) van de nieuwe 70 cm repeater in Vlissingen op 438.4375 MHz. Op meerdere HF banden werden gedurende de middag leuke contacten gemaakt, de middagploeg kon er ruim 115 loggen. 

Om 17.30 uur was het wisselen van de wacht. Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ namen ook de vers gemaakte erwtensoep mee, welke werd aangevuld met de huisgemaakte pannenkoeken van René. Samen met Robert en Michel kon het diner worden aangevangen. Hier kon de middagsessie worden nabesproken, en kwamen weer nieuwe ideeën op tafel voor komende activiteiten.

Na het eten en de afwas begonnen Karin en Wijnand aan hun avondshift. Het waren overigens niet hun eerste verbindingen die dag want Wijnand was thuis (onder zijn eigen call) ook al flink bezig geweest; ruim 100 verbindingen werden al gelogd. Tegen 23.00 uur was het ook hier klaar en kon het licht worden uitgedaan.

The morning after
Robert PA3GEO hanteert de CW paddle

Zondag 13 februari. Een koude ochtend maar een mooie zon aan de hemel. Op de fiets naar de clubshack, voor Michel een mooi begin van de dag. René moet helaas met de auto want hij experimenteert vandaag met zijn Yaesu FT-857. Snel wat broodjes naar binnen, om 10.15 uur is PI4WAL weer in de ether te horen. Even later vult Danny PA3BLI de crew aan, het is zijn éérste PACC Contest. Hij kon in een ongedwongen sfeer contest ervaring opdoen.

Al met al weer een geslaagde editie, waar we met z’n allen 220 QSO’s hebben gemaakt met een totaal van 16.940 punten op 80m, 40m, 20m en 15m.
Namens de organisatie (Robert PA3GEO) iedereen dank voor alle inspanningen, graag tot volgend jaar!

Foto’s van de activiteiten in de club en rond de clubshack zijn te vinden in het Fotoboek.

Michel PD4AVO was één van de operators van dienst

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *