HAM-nieuws

Lage licht Westkapelle voorlopig gesloten

De vuurtorens te Westkapelle zijn voor menig zendamateur in onze regio bekend terrein. Jaarlijks proberen wij n.l. het “hoge en lage licht” te activeren tijdens het International Lighthouse en Lightship Weekend (ILLW).

Al eerder was in het nieuws dat Rijkswaterstaat momenteel landelijk alle vuurtorens grondig aan het inspecteren is, met als gevolg dat er her en der de nodige serieuze problemen zijn geconstateerd. Uit een recent bericht op Omroep Zeeland blijkt dat helaas “ons” lage licht ook onder de “slachtoffers” behoort…

Scheuren

Piet PA1PSD wist als echte Westkapellaar al eerder te melden dat er problemen waren met bevestigingsbouten in de wanden van de toren. Uit het recente bericht blijkt echter dat er ook scheuren in de metalen vloeren zijn gevonden. Rijkswaterstaat heeft dan ook besloten om tot nader bericht geen toegang meer te verlenen aan bezoekers van de vuurtoren.

Rijkswaterstaat gaat de komende tijd onderzoek doen naar de draagkracht van de vloeren. Men verwacht in het eerste halfjaar van 2022 uitsluitsel te geven. We zijn benieuwd of het gebruik van de lage toren voor het ILLW in gevaar komt, Piet gaat dit ongetwijfeld goed voor ons in de gaten houden!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *