Familievelddag onder stralend zonnetje

Het is één van de langst lopende tradities van VRZA ZWN: de Familievelddag op Hemelvaartsdag. Het betreft een gezellig samenzijn op recreatieterrein “de Piet” aan het Veerse Meer. Het is daarbij de bedoeling om je familieleden mee te nemen zodat er op alle fronten kan worden bijgekletst.

De 2017-editie vond plaats onder een stralend zonnetje, en mede daarom wisten vele amateurs – al dan niet met gezinsleden – de Piet dit jaar te vinden. Uiteraard werd er veel gepraat, gesnoept en gedronken, maar ook op radiogebied vonden er activiteiten plaats. Zo had Wouter PD1WL in no-time een flink antennepark opgebouwd en was Robert PA3GEO flink aan het steggelen met zijn mini-whips: verticale HF-antennes voor op de auto. Met name het exemplaar voor de 6 meterband gaf problemen maar deze werden opgelost met een alternatieve (lees: flink kortere) spriet voor de afstemming. Robert dus ook weer blij! Zo moest dus ook de antenne analyser er weer aan te pas komen.

Wijnand PA3HFJ en Karin PD0KM hadden voor de broodnodige schaduw de Zambezi achter de Land Rover gehangen en samen met de partytent van Wouter was er voldoende onderdak voor de minder zon minnende mensen. En onder het motto “als iedereen wat mee neemt hebben we samen veel” is er aan het einde van de middag niemand met honger naar huis gegaan. Conclusie: wederom een geslaagde dag.

De foto’s van deze dag zijn in ons Fotoboek te bekijken.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *