Nieuwe VHF/UHF set in de clubshack in gebruik genomen

Al geruime tijd vertoonde de oude brandweer-mobilofoon die in de PI4ZWN clubshack als stand-by set stond opgesteld de nodige kuren. De laatste tijd was er zelfs een flinke brom te horen op de uitgezonden modulatie. Dit kon natuurlijk zo niet langer!

Tijdens een recente afdelingsavond werd dan ook besloten tot de aanschaf van een nieuwe set. Even werd nog overwogen om wederom een voormalige publieke diensten mobilofoon in te zetten, er zijn er tenslotte nog genoeg in omloop, maar de wens was ook om op 70cm uit te kunnen komen. Daarom werd er op websites van Chinese makelij rondgesnuffeld naar een dito VHF/UHF-set.

Zastone MP-380

Na het vergelijken van de nodige opties kwam de Zastone MP-380 uit de bus als gewenste vervanger van de mobilofoon en deze werd dan ook besteld. Onlangs kwamen de set en bijbehorende programmeerkabel binnen en zodoende kon de nieuwe aanwinst tijdens de Techno Avond uitgepakt, aangesloten en na het programmeren van de nodige kanalen uitgeprobeerd worden. Ondanks de zéér kleine afmetingen en de zéér lage prijs van  € 70,- (incl. programmeerkabel) vielen de eerste resultaten in ieder geval niet tegen!

Ook benieuwd naar het nieuwe setje? Kom hem tijdens één van de openingstijden gerust bekijken, bevoelen en proberen 🙂 

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

2 gedachten over “Nieuwe VHF/UHF set in de clubshack in gebruik genomen

  • 24 juni 2018 om 11:25
    Permalink

    Mooie set veel plezier ermee. Ik wil ook nog wat meer doen met mijn porto. Want kan nog meer mee, maar nog niet gedaan. Kan ook geprogrammeerd worden. Misschien iemand die ook de TH- d72e heeft?
    Waar ook dan ook nog wat van kan leren? Om elkaar eventueel te helpen. Groetjes Bert

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *