Regio 44

Vuurtorens Westkapelle geactiveerd tijdens Lighthouse Weekend

Al eerder waren we in Westkapelle te gast tijdens het Lighthouse Weekend, maar ook dit jaar zullen we weer beide vuurtorens én het Polderhuis in de lucht brengen, en wel op zaterdag 19 augustus 2023. Dit wederom dankzij de goede contacten van Piet PA1PSD met de organisatie in Westkapelle.

We – en dat zijn de zendamateurs van de VRZA en VERON afdelingen in R44 – gaan dus beide vuurtorens activeren, het Polderhuismuseum bemensen en de kinderen weer de gelegenheid te geven om berichten van en naar de vuurtorens en/of Polderhuis te verzenden.

De lage toren zal zaterdag onder call PH6WAL te horen en te werken zijn vanaf 10 uur tot ongeveer 17 uur, en wel op zowel HF als 6m, 2m en 70cm. Gedurende die tijd zal ook een post bij het museum het Polderhuis worden bemand. De hoge toren komt met de call PI4WAL in de lucht op HF vanaf 10 uur tot het einde van de avond (+/- animo tegenstations).

Er wordt uitstekend weer afgegeven dus dat is al een pluspunt. Hopelijk weten vele amateurs de torens van Westkapelle in hun log te krijgen!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *